Hvordan kan man forhindre gnidning mellem benene?

Gnidning mellem dine ben kan være ubehageligt, men der er få ting, du kan gøre for at forhindre det. Påfør et tyndt lag alun babypulver på dine indre lår. Dette hjælper med at tørre fugt på huden og reducere irritation. Alternativt kan du gnide lidt vaselin på dine indre lår for at hjælpe med at reducere friktion, mens du går. Når du træner, skal du holde dig til bukser lavet af syntetiske materialer som nylon, Lycra, polyester og spandex, der slipper fugt ud og reducerer friktion. Det er vigtigt at skifte ud af dit svedige tøj og brusebad straks efter træning for at lade din hud trække vejret og reducere yderligere betændelse. For at få flere tip fra vores medicinske medforfatter, herunder hvordan man behandler skavet hud, læs videre.

For at forhindre gnidning skal du sørge for at holde det indre lårområde tørt
For at forhindre gnidning skal du sørge for at holde det indre lårområde tørt og reducere friktionen.

Gnidning mellem dine ben kan være utrolig smertefuldt og irriterende. Hvis du oplever dette, skal du ikke bekymre dig - du er ikke alene! Det er et almindeligt problem blandt atleter, mennesker, der er overvægtige, eller enhver, der bærer kjoler eller nederdele i varmt vejr. For at forhindre gnidning skal du sørge for at holde det indre lårområde tørt og reducere friktionen. Hvis du oplever noget gnidning, skal du straks vaske og fugte den følsomme hud for at hjælpe den med at helbrede.

Metode 1 af 3: Holde området tørt

 1. 1
  Påfør noget alun eller babypulver på dine indre lår. Fugt kan nedbryde det øverste lag af huden og gøre det irriteret og smertefuldt. Brug fingrene til at udglatte et tyndt lag pulver over huden, der gnider sammen, når du går eller træner.
  • Denne løsning fungerer bedst med lyst tøj, der ikke viser noget udtværet pulver som mørkt tøj ville.
  • Du kan også have en lille beholder med babypulver med dig og genanvende den hele dagen.
  • Sørg for at bruge et talkumfrit babypulver. Talk har været knyttet til ekstreme sundhedsrisici, såsom kræft, så undgå produkter, der angiver det i ingredienserne.
  • For en billig og nem mulighed kan du også bruge majsstivelse.
 2. 2
  Brug fugtabsorberende materiale i stedet for bomuld, når du træner. Løst bomuldsmateriale fanger fugt og gnider mod dine ben. I stedet skal du vælge formtilpassede træningsbunde lavet af et syntetisk, fugtabsorberende materiale som nylon, lycra, polyester eller spandex. Syntetiske fibre reducerer friktion og tørrer hurtigt, hvilket reducerer sandsynligheden for gnidning.
  • For eksempel kan du bære et par spandex-kompressionsshorts for at beskytte det indre lår, mens du træner.
  • Du skal også kigge efter bukser med glatte sømme og små, flade sømme, der ikke gnider mod din hud.
 3. 3
  Skift ud af svedigt tøj, og brusebad straks efter træning. At blive i fugtigt, svedigt tøj i lang tid kan fange fugt og nedbryde huden mellem dine ben. Når du har trænet, skal du sørge for at ændre det med det samme. Skyl i bruseren for at fjerne sved, og tør derefter grundigt af for at forhindre fugt i at blive fanget mellem lårene.
Gnidning mellem dine ben kan være ubehageligt
Gnidning mellem dine ben kan være ubehageligt, men der er få ting, du kan gøre for at forhindre det.

Metode 2 af 3: reducering af friktion

 1. 1
  Påfør vaselin på dine indre lår for at smøre huden. Gnid lidt vaselin på indersiden af dine lår, hvor de børster, så huden glider glat. Dette hjælper med at bevare fugt i huden og lade de skavede områder eller "hot spots" heles hurtigere. Påfør vaselin inden du træner eller inden du går ud for dagen.
 2. 2
  Brug et specielt smøremiddel til en lettere påføring. Hvis du finder ud af, at vaselin er lidt for fedtet eller rodet, skal du købe et smørende produkt som Body Glide. Det er specielt formuleret til at holde huden smurt hele dagen, og den kommer i en pind, så den er nem at bære i en pung eller et gymnastiksæk. Det er også let at anvende, da du ikke behøver at få noget af produktet i hænderne.
 3. 3
  Påfør en bleudslætcreme med zinkoxid på allerede skavet hud. Hvis din hud allerede begynder at føle sig rå eller irriteret, og du vil forhindre, at den bliver værre, skal du bruge et blidt produkt, der indeholder den aktive ingrediens zinkoxid. Bleudslætcreme lyder måske skør, men dens beroligende og antibakterielle egenskaber er perfekte til at tage sig af indre lårskavning.
  • Husk, at dette produkt kan være ret tykt og undertiden rodet! Undgå at bære bukser og shorts i mørke farver, der viser hvide pletter.
  • Nogle populære muligheder inkluderer Desitin og A + D zinkoxid creme.
 4. 4
  Brug shorts under en kjole eller nederdel for at reducere friktion. At bære bomulds- eller spandex-cykelshorts under dit tøj er en nem, subtil måde at tage sig af problemet på. At have en klædebarriere mellem dine lår beskytter huden mod at gnide sammen.
  Hvis du oplever noget gnidning
  Hvis du oplever noget gnidning, skal du straks vaske og fugte den følsomme hud for at hjælpe den med at helbrede.
 5. 5
  Skift din træning for at give de indre lår en pause. Skift din træning hvert par dage, skiftevis mellem øvelser, der fokuserer på over- og underkroppen. Hvis din hud viser noget gnidning efter en træning, skal du undgå øvelser, der irriterer den i de næste par dage. Hvis du skifter dine træningsprogrammer, hjælper du dig med ikke at irritere et område konstant.
  • For eksempel kan du opleve chafing fra aktiviteter som at løbe på løbebåndet og udføre bjergbestigerøvelser. Næste gang du træner, skal du fokusere på øvelser i overkroppen som vægtløftning, udføre tricep-dips eller holde en plankeposition.
 6. 6
  Bliv hydreret for at minimere saltkoncentrationen i din sved. Saltkrystaller dannes, når du sveder og fungerer som sandpapir på din hud, hvilket fører til mere gnidning. Hydrering kan reducere mængden af salt i din sved, og som et resultat minimere mængden af saltkrystaller, der dannes. Drik vand før, under og efter din træning for at holde friktionen på et minimum.
  • Drik 17 til 20 væske gram (500 til 590 ml) vand ca. 2-3 timer før træning, derefter yderligere 8 væske gram (240 ml) ca. 20-30 minutter inden du starter træningen.
  • Mens du træner, skal du drikke 7 til 10 flydende gram (210 til 300 ml) vand hvert 10-20 minut.
  • Drik 8 flydende gram (240 ml) vand inden for 30 minutter efter at have afsluttet din træning.

Metode 3 af 3: Pleje af skavet hud

 1. 1
  Vask det skavede område forsigtigt med lunkent vand. I brusebadet skal du skylle benet forsigtigt af ved at lade vandet vaske over den rå hud. Trykket på vandet kan måske stikke lidt i starten, men den lunkne temperatur hjælper med at rense og lindre den betændte hud. For at forhindre ekstra irritation må du ikke røre ved eller skrubbe det følsomme område, mens du vasker. Når du er færdig, skal du klappe din hud tør med et blødt håndklæde.
  • Du kan også bruge en mild, fugtgivende, pH-balanceret bar sæbe sammen med det varme vand for at rense området fuldstændigt.
  • Sørg for ikke at bruge varmt vand, som vil forværre den skavede hud.
 2. 2
  Fugt den skavede hud med vaselin eller aloe vera. Når huden er ren og tør, skal du anvende en mild fugtighedscreme. For beroligende lindring skal du bruge vaselin eller ren aloe vera gel, der ikke indeholder nogen kunstige dufte, der kan antændes den skavede hud endnu mere.
  Hvis din hud viser noget gnidning efter en træning
  Hvis din hud viser noget gnidning efter en træning, skal du undgå øvelser, der irriterer den i de næste par dage.
 3. 3
  Giv din hud tid til at helbrede, inden du laver aktiviteter, der kan irritere den. Vent på, at chafing heler, inden du deltager i aktiviteter, der kan gøre det værre, såsom løb. Mens du venter på, at din hud skal heles, kan du prøve nogle træningsaktiviteter, der ikke involverer gnidning, såsom svømning eller roing.
 4. 4
  Brug blødt åndbart bomuldstøj, mens din hud heler. Bliv så behagelig som muligt, så vil din hud takke dig! Vælg komfortable bomuldsbukser eller shorts til dagtøj i stedet for kjoler eller nederdele. Om natten skal du have bløde pyjamabukser i bomuld. Fortsæt med at bære bomuldsbunde, indtil skavningen er helet helt.
  • For en arbejdsplads-passende tøj, skal du bære en blazer, en klædt skjorte med knap eller top og nogle skræddersyede kjolebukser lavet af 100% bomuld.

Advarsler

 • Hvis chafing forværres, og området bliver smertefuldt, hævet, blødende eller skorpet, kan du få brug for receptpligtig salve for korrekt at helbrede og beskytte det følsomme område. Kontakt din sundhedsudbyder for at få hjælp.
Ansvarsfraskrivelse Indholdet af denne artikel er ikke beregnet til at erstatte professionel medicinsk rådgivning, undersøgelse, diagnose eller behandling. Du bør altid kontakte din læge eller anden kvalificeret sundhedsperson, inden du starter, skifter eller stopper nogen form for sundhedsbehandling.
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail